Як за допомогою хитрого прийому збити ніжні вершки без міксера

Зібралися збивати вершки, а міксер раптом відмовився працювати? Не біда. Можна обійтися й без нього, якщо знати секрет.

Якщо потрібні вершки, деякі господині користуються готовими магазинними – з балончика. Однак вони не замінять пишні і свіжі, збиті власними руками. З ними набагато смачніший фруктовий салат або крем до тістечка, яке ранком смакуватиме родина з кавою чи чаєм.

Але що робити, якщо міксера немає, він зламався або дуже невчасно вимкнулась електроенергія?

Звісно, можна спробувати збити віночком. Для цього краще використовувати найбільший віночок, який є у господарстві, і широку ємність. Завдяки цьому у вершки потрапляти більше повітря, вони швидше зіб’ютьсі і будуть пишнішими. Дуже важливо, щоб вершки і ємність були максимально холодними. Однак такий метод збивання завжди закінчується великим прибиранням кухні, оскільки вершки розлітаються в усі боки. Та й зусиль потребує більше.

Найкраще збивати їх у звичайній скляній банці, що закручується кришкою. Якщо збиватимете небагато вершків – до 200 грамів, досить літрової ємності.

Налийте в банку вершків і додайте цукрову пудри. Покладіть туди чисту коркову пробку від вина – вона допомагатиме у збиванні.

Зважте, що вершки мають бути з жирністю не менше 30%. Інакше у вас нічого не вийде – навіть якщо збиватимете міксером.

Тепер закрийте банку і поставте її в морозильну камеру на 15 хвилин.

Після цього дістаньте і починайте інтенсивно її струшувати. Вам знадобиться близько трьох-чотирьох хвилин – і збиті вершки готові!

Якщо хочете додати до вершків ароматизатори, крапельку меду чи кленового сиропу, робити це потрібно на завершальному етапі збивання.

Дуже важливо слідкувати за консистенціє вершків. Якщо збиватимете довше, ніж потрібно, замість інгредієнту в крем для торта отримайте шматочок вершкового масла.

Якщо не впевнені в тому, що вершки триматимуть форму, в кінці можна додати до них згущувач. Однак інколи він змінює їхню гладеньку текстуру. Але якщо це не принциповий момент, чому б і не скористатися?

Після того, як зіб’єте вершки, тримайте їх у холодильнику.

Вас це може зацікавити: Як з курячого мяса видалити антибіотики й гормони: 4 ефективні способи на вагу золота

Так ви ще не робили: для чого у сковорідку з котлетами класти шматочок хліба

Як приготувати ідеальний лосось із хрусткою шкіркою: 5 важливих правил

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист