Як з курячого м’яса видалити антибіотики й гормони: 4 ефективні способи на вагу золота

Куряче мясо на нашому столі зявляється досить часто. Його переваги – недорого коштує, швидко готується, легко засвоюється і вважається дієтичним. Аби ще не було  напхане гормонами та антибіотиками… Але з цими недоліками можна попрацювати, щоб мінімізувати шкоду для людського організму.

Замочуйте м'ясо

Заскочити в супермаркет після роботи, купити курячого м’яса, закинути в аерогриль – і за пів годинки готова вечеря… Такий план дій є в кожної господині. План чудовий, за виключенням одного моменту: прямо з порогу готувати курку не бажано. Експерти зі здорового харчування рекомендують замочити її на 1-2 години у воді – вона витягне з м’яса значну частину антибіотиків та гормонів. Ще краще – додати у воду сіль або лимонний сік (на 1 літр  води – 4 столові ложки солі або 2 столові ложки лимонного соку). Вони посилять цей ефект.

Знімайте шкіру і плівки

У них накопичується найбільше токсинів. Тому ретельно їх обрізавши, ви в рази зменшуєте кількість гормонів та антибіотиків, які можуть потрапити у ваш шлунок.

Зливайте перший бульйон

Щоб позбавитися значної кількості домішок, м’ясо потрібно довести до кипіння, проварити протягом 10 хвилин і злити бульйон. Після цього залити чистою водою і варити, як зазвичай. До речі, саме з цієї причини не варто варити бульйон для дітей або для хворого на магазинній курці. У ньому опиняться токсичні речовини, які зовсім не  потрібні несформованому або нездоровому організму.

Запікайте замість смажити

Запікання м'яса за високих температур теж сприяє очищенню від шкідливих домішок. Причому запікати краще таким чином, щоб жир і сік стікав у піддон. Якщо м’ясо плаватиме в ньому, вбере назад усі шкідливі речовини.

Вас це може зацікавити: Ніколи не мийте курку перед приготуванням: буде повна кухня сальмонели

Викликає сильне отруєння: 5 видів риби, від якої краще відмовитися 

Чотири найнебезпечніші способи приготування їжі, які можуть серйозно зашкодити здоров’ю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист