Ця неймовірно ароматна та соковита страва з баклажанів поєднує в собі м'якість запечених овочів з насиченим кремовим соусом на основі тахіні.
2 баклажани
3 зубчики часнику
20 мл оливкової олії
20 г тахіні
100 мл грецького йогурту
1 ст. л. лимонного соку
щіпка солі
зерна граната, петрушка до смаку
Баклажани тонко нарізати впоперек не доходячи до нижнього краю. Викласти на пергамент, ретельно змастивши оливковою олією.
2 зубчики часнику тонко нарізати і довільно вставити в надрізи баклажана.
Поставити баклажани в розігріту до 220°С духовку приблизно на 25 хвилин (або до готовності).
Для соусу з'єднати тахіні, грецький йогурт, подрібнений зубчик часнику, лимонний сік та дрібку солі, добре перемішати.
Баклажани розділити на порції будь-якого розміру, полити соусом та прикрасити зернами граната й петрушкою.
Вас це може зацікавити: Як приготувати рататуй: найпростіший рецепт смачної овочевої страви