Ця страва балканської кухні зазвичай готується з м'ясом, яке разом з рештою овочів викладається шарами і заливається зверху білим соусом або сметаною. Пропонуємо вам скуштувати пісний варіант мусаки, з томатним соком замість соусу і без м'яса. Принцип приготування залишається той самий, страва виходить дуже легкою і ніжною.
2 великі баклажани
2 великі картоплини
2 помідори
5 зубчиків часнику
пучок шпинату
3 ст. л. оливкової олії
1/2 склянки томатного соку
сіль та перець за смаком
Баклажани нарізати на скибочки завтовшки 1 см, посипати сіллю і залишити на 20 хвилин, щоб вони випустили гіркоту. Після цього зняти зайву сіль та рідину паперовим рушником.
Тонко нарізати кружальцями картоплю, часник та помідори.
У форму для запікання розміром 20х30 см шарами викласти баклажани, шпинат, картоплю та часник. Повторити в тій же послідовності ще раз. Картопляні шари за смаком посолити і поперчити.
Верхній шар викласти з помідорів, залити все томатним соком і збризкати зверху оливковою олією.
Запікати в розігрітій до 200°С духовці протягом 45-50 хвилин. Подавати страву гарячою або охолодженою.
Вас це може зацікавити: Голубці з печерицями та квасолею – легка пісна страва, яка сподобається навіть м’ясоїдам
Овочі гриль, запечені в духовці – швидкий і легкий рецепт на обід чи вечерю