Мусака без м’яса – цікавий пісний рецепт

Ця страва балканської кухні зазвичай готується з м'ясом, яке разом з рештою овочів викладається шарами і заливається зверху білим соусом або сметаною. Пропонуємо вам скуштувати пісний варіант мусаки, з томатним соком замість соусу і без м'яса. Принцип приготування залишається той самий, страва виходить дуже легкою і ніжною.

2 великі баклажани

2 великі картоплини

2 помідори

5 зубчиків часнику

пучок шпинату

3 ст. л. оливкової олії

1/2 склянки томатного соку

сіль та перець за смаком

Баклажани нарізати на скибочки завтовшки 1 см, посипати сіллю і залишити на 20 хвилин, щоб вони випустили гіркоту. Після цього зняти зайву сіль та рідину паперовим рушником.

Тонко нарізати кружальцями картоплю, часник та помідори.

У форму для запікання розміром 20х30 см шарами викласти баклажани, шпинат, картоплю та часник. Повторити в тій же послідовності ще раз. Картопляні шари за смаком посолити і поперчити.

Верхній шар викласти з помідорів, залити все томатним соком і збризкати зверху оливковою олією.

Запікати в розігрітій до 200°С духовці протягом 45-50 хвилин. Подавати страву гарячою або охолодженою.

Вас це може зацікавити: Голубці з печерицями та квасолею – легка пісна страва, яка сподобається навіть м’ясоїдам

Овочі гриль, запечені в духовці – швидкий і легкий рецепт на обід чи вечерю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист