Проста та геніальна ідея приготування овочів-гриль. Зазвичай овочі рясно поливають олією, щоб вони красиво зарум'янилися. Але багато олії не дуже добре, та й перемішувати їх через різні розміри і форми не дуже зручно. Ми розповімо, як це зробити краще.
4 картоплини
150 г помідорів чері
300 г зеленої спаржі
2 зубчики часнику
20 г оливкової олії
20 г соєвого соусу або соусу теріяки
спеції та зелень за смаком
Картоплю почистити, розрізати на великі шматки і відварити до напівготовності у добре підсоленій воді.
Зі спаржі зрізати жорсткі кінці та зачистити нижню частину стебел овочечисткою. Часник довільно нарізати.
Скласти всі овочі у звичайний целофановий пакет, додати олію, соєвий соус та спеції. Зав'язати і кілька разів добре струснути, щоб все рівномірно просочилося заправкою.
Викласти овочі з пакета у простору форму для випічки або на деко. Запікати 15-20 хвилин при температурі 240°С до золотистого кольору. Коли страва буде готова, додати мелений перець та зелень.
За цим рецептом можна приготувати будь-які інші овочі – наприклад кабачок, броколі чи цвітну капусту. Перед тим, як скласти їх у пакет, наріжте кабачок кружальцями, а броколі та цвітну капусту відваріть у киплячій воді приблизно 2-3 хвилини, дайте стекти воді та розділіть на суцвіття.
Влітку овочі можна посмажити на грилі. Смачного!