Піст – це час не тільки для духовного очищення, а й для кулінарних експериментів. Господині вигадують нові цікаві рецепти ситних пісних страв, які сподобаються усій родині. Голубці – ідеальна страва, на якій можна відпрацьовувати свої креативні ідеї .
Невеликий качан молодої капусти
400 г консервованої квасолі
200 г печериць
3 пера зеленої цибулі
3 зубчики часнику
30 мл оливкової олії
сіль за смаком
Злити рідину з квасолі в окрему склянку, капусту помити та розібрати на листя.
Печериці нарізати кубиками, світлу частину цибулі кільцями, а зелене пір'я цибулі відкласти для подачі.
Часник дрібно нарізати і разом із печерицями та цибулею посмажити на половині оливкової олії, за смаком посолити.
Квасолю злегка розім'яти виделкою і змішати з овочами.
Відварити в окропі листя капусти протягом 3 хвилин, дати воді стекти. Викласти на кожен листок капусти грибний фарш і сформувати голубці.
Викласти їх у форму, влити рідину з-під квасолі і змастити голубці оливковою олією, що залишилася.
Запекти в духовці при температурі 180°С протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Смачного!
Вас це може зацікавити: Голубці по-новому: з червоної капусти з грибами
Салат з нутом та запеченою морквою – дуже просто і дуже смачно