Голубці по-новому: з червоної капусти з грибами

Якщо ви скуштуєте ці голубці, неодмінно захочете добавки! Вони нічим не поступаються класичним. Натомість грибна начинка і соусом з часником роблять їх неповторними.

1 качан червоної капусти (невеликого розміру)

150 г печериць

240 г рису (у сирому вигляді)

2 шт. червоної цибулі

1 ст. л. соєвого соусу

1 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. соусу теріякі

пару гілочок кучерявої петрушки

50 г сметани

1 зубчик часнику

невелика гілочка кропу

сіль та перець за смаком

Заздалегідь розігріти духовку до 240°С.

Капустину покласти в окріп, на мінімальному вогні потримати 5 хвилин і відділити листя. Те листя, яке стало досить еластичним, викласти на тарілку. Решту повернути в окріп і потримати на вогні до пом’якшення.

Рис відварити до готовності. Гриби, цибулю та петрушку – дрібно нарізати.

Розігріти сковороду, додати 1 ст. л. оливкової олії та тушкувати цибулю з грибами протягом 8 хв. Додати теріякі та соєвий соус, петрушку і тушкувати ще 2-3 хв. У кінці додати рис, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

Приступаємо до збирання голубців. Для цього викласти 1 ст. л. начинки на більш щільну частину капустяного листа і загорнути рулетиком.

Викласти голубці швом униз у форму для запікання. Залити водою, щоб покривала голубці повністю, посолити й поперчити. Щільно накрити фольгою та запікати в духовці 35-40 хвилин.

Готову страву можна подати на стіл прямо у формі для запікання.

До голубців можна приготувати соус: сметана + дрібно натертий зубчик часнику + трохи кропу.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист