Якщо ви скуштуєте ці голубці, неодмінно захочете добавки! Вони нічим не поступаються класичним. Натомість грибна начинка і соусом з часником роблять їх неповторними.
1 качан червоної капусти (невеликого розміру)
150 г печериць
240 г рису (у сирому вигляді)
2 шт. червоної цибулі
1 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. соусу теріякі
пару гілочок кучерявої петрушки
50 г сметани
1 зубчик часнику
невелика гілочка кропу
сіль та перець за смаком
Заздалегідь розігріти духовку до 240°С.
Капустину покласти в окріп, на мінімальному вогні потримати 5 хвилин і відділити листя. Те листя, яке стало досить еластичним, викласти на тарілку. Решту повернути в окріп і потримати на вогні до пом’якшення.
Рис відварити до готовності. Гриби, цибулю та петрушку – дрібно нарізати.
Розігріти сковороду, додати 1 ст. л. оливкової олії та тушкувати цибулю з грибами протягом 8 хв. Додати теріякі та соєвий соус, петрушку і тушкувати ще 2-3 хв. У кінці додати рис, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.
Приступаємо до збирання голубців. Для цього викласти 1 ст. л. начинки на більш щільну частину капустяного листа і загорнути рулетиком.
Викласти голубці швом униз у форму для запікання. Залити водою, щоб покривала голубці повністю, посолити й поперчити. Щільно накрити фольгою та запікати в духовці 35-40 хвилин.
Готову страву можна подати на стіл прямо у формі для запікання.
До голубців можна приготувати соус: сметана + дрібно натертий зубчик часнику + трохи кропу.