Салат з нутом та запеченою морквою – дуже просто і дуже смачно

Для тих, хто сповідує здорове харчування, цей салат – просто знахідка. Але готувати потрібно побільше. Страва така  смачна, що до вас приєднається вся родина.

30 г  нуту

50 г зернистого сиру

100 г грецького йогурту

3-4  морквини

5 гілочок базиліку

5 гілочок кінзи

оливкова олія

Моркву вимити, почистити, порізати на половинки. Викласти на пекарський папір у форму для запікання, збризнути олією, додати улюблені трави/спеції і відправити запікатися в духовку хвилин на 20 при температурі 200°С.

Нут промити, викласти в будь-яку ємність і залити водою, щоб покривала повністю. Залишити так на 5-6 годин, а ще краще на ніч. Після цього злити воду, промити та просушити. Можна замінити його консервованим нутом.

Частину зелені подрібнити для соусу, частину залишити для салату.

Для заправки змішати грецький йогурт, сир, подрібнену зелень, трохи оливкової олії, сіль/перець. Викласти на тарілку моркву, нут, зелень, що залишилася, додати соус і все гарно перемішати. Смачного!

Вас це може зацікавити: Як приготувати фалафель, щоб оцінили навіть найзапекліші м’ясоїди

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100