Як приготувати рататуй: найпростіший рецепт смачної овочевої страви

Рататуй вважається однією з найсмачніших овочевих страв прованської кухні. Готується просто, а продукти можна легко знайти на будь-якому ринку або в супермаркеті.

1 баклажан

1 кабачок

2 болгарські перці

500 мл томатного соусу

4 помідори (можна різнокольорові)

1 цибулина

петрушка (для прикраси)

оливкова олія

сіль, чорний перець, орегано, прованські трави (за смаком)

Обсмажити на оливковій олії дрібно нарізану цибулю і болгарський перець. Посипати сіллю, чорним перцем, орегано. Додати томатний соус.

Нарізати кільцями кабачок, баклажан, помідори.

На дно керамічної форми для запікання вилити соус і акуратно викласти овочі, чергуючи шматочки.

Змастити оливковою олією, посипати сіллю, перцем, прованськими травами.

Запікати 50 хвилин при температурі 190°С. Перед подачею посипати петрушкою і трохи остудити.

Вас це може зацікавити: Італійські рулетики інвольтіні: рецепт смачної страви на кожен день і для святкового столу

Спаржа, запечена в тісті: просто і оригінально

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист