Спаржа, запечена в тісті: просто і оригінально

Ця страва неймовірно легка та смачна.  Готувати її дуже просто і швидко. Вона  може стати відмінним вибором для святкового столу, тому давайте особливу увагу приділимо не лише оригінальній рецептурі, а й ефектній подачі.

15-20 паростків спаржі

250 г тіста філо

50 г натертого твердого сиру

оливкова олія для змащування тіста

сіль, мелений перець за смаком

100 г сухої білої квасолі (250 г вареної або консервованої без рідини)

2 ст. л. соусу тамаринд (можна замінити соком половинки лимона)

1 ст. л. діжонської гірчиці

2-4 ст. л. води

Квасолю заздалегідь відварити до готовності, з'єднати з соусом тамаринд та діжонською гірчицею і пробити занурювальним блендером до бажаної текстури (якщо виходить надто густа, додати воду).

Спаржу помити, зачистити жорсткі кінці, обсушити паперовим рушником.

Тісто розрізати так, щоб у нього було зручно загортати паростки спаржі, і накрити мокрим рушником, щоб у процесі приготування воно не висохло.

За допомогою кулінарної кисті злегка змастити шар тіста оливковою олією, викласти ще один шар і знову змастити оливковою олією (шарів може бути 2-4). Верхній шар посолити, поперчити і посипати натертим сиром.

Покласти паросток спаржі на край тіста і скрутити в рулетик.

Викласти всю спаржу на деко, застелене пергаментом. Злегка змастити кожен рулетик оливковою олією і поставити запікатися в розігріту до 220°С духовку до золотистого кольору тіста.

Подати рулетики з діпом із білої квасолі.

Вас це може зацікавити: Спаржа, запечена в духовці з яйцем та гірчичним соусом – легкий і смачний рецепт

Спаржа зі смаженою куркою й оригінальним соусом - рецепт смачної страви на вечерю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист