Як приготувати ідеальний лосось із хрусткою шкіркою: 5 важливих правил

Найсмачніший лосось, вважають експерти, виходить на сковороді. Але варто врахувати багато нюансів, щоб він не прилипав, не розвалювався на шматочки і не вийшов пересушений.

Мистецтво приготування лосося – не така проста річ. На його текстуру впливає  температура, тип олії і навіть те, філе замариноване чи ні. Але кулінарні експерти з компанії з виробництва м’яса та риби Campbells Prime Meat готові поділитися своїми секретами.

Секрет 1. Добре розігріта сковорода

Одна з найпоширеніших помилок у приготуванні риби, на думку експертів, погано розігріта сковорода. У такому разі шкіра точно прилипне до поверхні. Якщо ж  температура буде достатньою, лосось почне готуватися, щойно торкнеться дна сковороди. Таким чином він збереже вологу та аромат, а також матиме хрустку ніжну шкірку.

Коли сковорода достатньо розігріється, додайте олії. Це має бути тонкий шар. Він  забезпечує рибі хрустку скоринку і гарну текстуру.

Секрет 2. Ніякої вологи

Перед приготуванням ретельно обсушіть лосося паперовим рушником. Це ще одна умова появи хрусткої шкірки. Інакше риба не смажитиметься, а варитиметься.

Секрет 3. Правильне масло

Саме так – щоб отримати ідеальний шматок лосося, варто користуватися не тією олією, яка є, а з високою температурою димлення. Це може бути олія з виноградних кісточок або авокадо. Їхня перевага  в тому, що вони можуть витримувати високу температуру, при цьому страва не підгорятиме. 

Секрет 4. Не поспішайте перевертати

Якщо зарано спробуєте перевернути рибу, шкірка або намертво прилипне до дна, або порветься. Тому терпіння і ще раз терпіння! Покладіть лосось шкірою вниз на гарячу сковороду і лопаткою притисніть його. Залиште смажитися на 4-5 хвилин – за цей час шкірка сама почне відставати від сковороди і набуде золотисто-коричневого кольору. Ось тепер можна обережно перевертати рибу. 2-3 хвилини на іншому боці – й готово. До речі, перед приготуванням шкірку краще злегка надрізати гострим ножем – тоді риба краще просмажуватиметься.

Секрет 5. Не готуйте одночасно багато риби

Якщо одночасно готуєте кілька шматочків риби, між ним повинна бути відстань 5 сантиметрів. Це дуже важливо, кажуть експерти, оскільки «просвіт» забезпечує належну циркуляцію повітря та рівномірний розподіл тепла на сковороді. Багато риби одночасно може знизити температуру поверхні, і добитися правильної хрусткої скоринки буде важче.  

В ідеалі варто смажити по одній порції лосося на сковороді. Тоді у вас точно все вийде так, як вам хочеться.

Вас це може зацікавити: Яка риба найтоксичніша для організму: запамятайте ці назви

Не лососем єдиним: яка непримітна рибка може стати набагато кориснішою альтернативою лососю

Чому лосось програє оселедцю: як риба корисніша і як її вибирати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист