Несподівано, дуже смачно і дуже просто – все це можна сказати про перепелині яйця в маринаді. Їх можна додавати до салатів або прикрашати ними бутерброди, а ще краще – подати як закуску.
Маринад надає яйцям особливого смаку. Причому він може бути різним – залежно від спецій та кількості оцту чи цукру. 10 хвилин на приготування, доба – на маринування. І ви маєте дивовижну закуску, яка стане у вашій родині справжнім хітом.
12 перепелиних яєць
125 мл води
125 мл яблучного або винного оцту
25 г червоної цибулі
1 скибочка болгарського перцю
20 г цукру
1/2 ч. л. солі
1 лавровий лист
1/4 ч. л. копченої папарики
1/4 ч. л. фенхелю
1/4 ч. л. суміші з п'яти перців
кріп
Відварити перепелині яйця круто (5 хвилин після закипання води) і залити холодною водою, щоб гарно чистилися.
Цибулю нарізати кільцями, болгарський перець дрібними кубиками. Викласти разом із готовими яйцями в банку. Додати свіжий кріп.
З'єднати воду з оцтом, додати сіль, цукор і всі спеції. Прокип'ятити все разом 3 хвилини і дати трохи охолонути.
Залити маринадом яйця, дати охолонути і прибрати в холодильник принаймні на добу.
Вас це може зацікавити: Простий рецепт молодої картоплі, який оцінить вся родина
Запечені ніжні баклажани з кремовим соусом: рецепт, який випрошуватимуть всі