Що додати до цибулі під час смаження, щоб нейтралізувати неприємний запах

Один інгредієнт врятує від запаху смаженої цибулі.

Небагато знайдеться страв, які не потребують додавання цибулі. Сира, варена, смажена – у будь-якому вигляді вона надає страві особливого смаку. А заодно – аромату.

Цей аромат під час приготування розповсюджується далеко за межі кухні. Ним пахне волосся, одяг – буквально все.

Витяжка не рятує – доводиться відчиняти вікна, що взимку не дуже комфортно.

Однак є гарна новина: неприємний запах можна нейтралізувати. Для цього під час смаження цибулі слід додати на сковороду один інгредієнт, який є у кожної господині: харчову соду.

На 2-3 цибулини достатньо третину чайної ложки соди. Якщо цибулі більше, кількість соди теж слід збільшити. І пасерувати, як завжди.

Харчова сода не лише позбавляє від неприємного запаху. Вона прискорює процес карамелізації цибулі і запобігає її підгоранню. Однак важливо не перестаратися, інакше цибуля стане надто м’якою.

Для здоров’я такий спосіб смаження також корисний, оскільки сприяє кращому  перетравлюванню овоча.

Вас це може зацікавити: Що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти цибулю

Жовта, біла, червона і шалот: яка цибуля більш гірка і корисніша для здоров’я

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист