Цибуля – природний антибіотик. Але крім захисту від застуди та вірусів вона має багато інших корисних властивостей.
Цибуля входить до більшості страв, які ми готуємо. Цікаво, що у процесі термічної обробки вона майже не втрачає своїх властивостей. А деяких речовин у ній стає навіть більше.
Загалом цей овоч – джерело поживних речовин.
Містить вітаміни А, В і С, фосфор, залізо, кальцій і антиоксиданти.
Якщо ви з’їдатимете хоча б половину цибулини щодня, зможете знизити ризик серцевих захворювань. Цибуля містить флавоноїди та сераорганічні сполуки, які допомагають знижувати рівень холестерину в крові та запобігати утворенню тромбів.
Цибуля – відмінний профілактичний засіб від діабету та інфекцій. Її сік допомагає позбутися кашлю. Потрібно просто дрібно нарізати і полити медом. Через кілька годин процідити і пити рідину у вигляді сиропу.
Також цибуля допомагає при анемії. Вона не тільки містить багато заліза, але й сприяє його засвоєнню з інших продуктів.
Корисна для кишечника – стимулює його роботу та підтримує мікрофлору у належному стані.
Багата на фосфор, кальцій, сірку і кремній, які зміцнюють кістки і знижують ризик переломів.
Якщо додати цибулю в щоденний раціон, можна значно оздоровити шкіру. Це допоможе зменшити шрами та позбутися від прищів, а нігті та волосся стануть міцнішими.
Максимальна порція цибулі, яка приносить користь – 100 г на день.
Однак декому бажана зменшити її кількість в раціоні до мінімуму. Зокрема, людям із захворюваннями печінки (гепатит, жировий гепатоз, цироз). Не рекомендують вживати цибулю при серцевій недостатності, порушенні ритмів серця та в період загострення бронхіальної астми.
Вас це може зацікавити: Жовта, біла, червона і шалот: яка цибуля більш гірка і корисніша для здоров’я
12 причин додати до свого раціону зелену цибулю, якщо турбуєтеся про здоров’я