Що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти цибулю

Цибуля – природний антибіотик. Але крім захисту від застуди та вірусів вона має багато інших корисних властивостей.

Цибуля входить до більшості страв, які ми готуємо. Цікаво, що у процесі термічної обробки вона майже не втрачає своїх властивостей. А деяких речовин у ній стає навіть більше.

Загалом цей овоч – джерело поживних речовин.

Містить вітаміни А, В і С, фосфор, залізо, кальцій і антиоксиданти.

Якщо ви з’їдатимете хоча б половину цибулини щодня, зможете знизити ризик серцевих захворювань. Цибуля містить флавоноїди та сераорганічні сполуки, які допомагають знижувати рівень холестерину в крові та запобігати утворенню тромбів.

Цибуля – відмінний профілактичний засіб від діабету та інфекцій. Її сік допомагає позбутися кашлю. Потрібно просто дрібно нарізати і полити медом. Через кілька годин процідити і пити рідину у вигляді сиропу.

Також цибуля допомагає при анемії. Вона не тільки містить багато заліза, але й сприяє його засвоєнню з інших продуктів.

Корисна для кишечника – стимулює його роботу та підтримує мікрофлору у належному стані.

Багата на фосфор, кальцій, сірку і кремній, які зміцнюють кістки і знижують ризик переломів.

Якщо додати цибулю в щоденний раціон, можна значно оздоровити шкіру. Це допоможе зменшити шрами та позбутися від прищів, а нігті та волосся стануть міцнішими.

Максимальна порція цибулі, яка приносить користь – 100 г на день.

Однак декому бажана зменшити її кількість в раціоні до мінімуму. Зокрема, людям із захворюваннями печінки (гепатит, жировий гепатоз, цироз). Не рекомендують вживати цибулю при серцевій недостатності, порушенні ритмів серця та в період загострення бронхіальної астми.

Вас це може зацікавити: Жовта, біла, червона і шалот: яка цибуля більш гірка і корисніша для здоров’я

12 причин додати до свого раціону зелену цибулю, якщо турбуєтеся про здоровя

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист