Це піца для тих, хто не боїться експериментів. Ідеальна для домашніх вечірок або коли хочеться здивувати друзів.
Є смаки, які на перший погляд здаються дивними, але раз спробуєш – і закохуєшся назавжди. Солодкий банан і ніжна кукурудза рзом з тягучою моцарелою створюють унікальну начинку, що виглядає яскраво й смакує неймовірно. А основа з соусу з жовтих помідорів додає насиченого аромату та гармонії смаку.
200 г пшеничного борошна
130 мл води
4 г сухих активних дріжджів
20 г рослинної олії
1 ч. л. цукру
½ ч. л. солі
Для соусу:
300 г жовтих помідорів
15 г цукру
1 ч. л. білого винного оцту
щіпка солі
Для начинки:
качан кукурудзи
1 невеликий банан
100 г моцарели
У теплій воді розчинити цукор і додати дріжджі. Залишити на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися й піднялися. Додати до борошна сіль, олію, дріжджі та молоко. Замісити м’яке еластичне тісто, накрити його плівкою й залишити в теплому місці на 1 годину.
Кукурудзу відварити в підсоленій воді і зрізати зерна ножем.
Помідори розрізати на 4 частини й натерти м’якоть на тертці, шкірку викинути. Додати цукор і сіль, уварити на середньо-сильному вогні до густої консистенції (приблизно як кетчуп). Влити оцет і прогріти ще 1 хвилину.
Банан нарізати кружальцями, моцарелу – тонкими слайсами.
Тісто викласти у форму для піци діаметром 32 см або розтягнути руками в коло на пергаменті. Змастити основу соусом із жовтих помідорів, викласти моцарелу, кружечки банана й кукурудзу.
Випікати у духовці, розігрітій до 200°C 7–8 хвилин – до золотистої скоринки.
Вас це може зацікавити: Французький десерт з полуницею, який тане в роті