Флоньярд – популярна французька випічка з фруктами. Ця страва – справжнє свято для тих, хто любить легкі й ароматні солодощі.
Цей десерт можна готувати з різним фруктами. Полуничний – один з найсмачніших.
350 г полуниці
250 мл молока
3 яйця
80 г цукру
80 г пшеничного борошна
1 г ваніліну
дрібка солі
вершкове масло для змащування форми
цукрова пудра
Очистити полуницю від хвостиків, помити, обсушити. Нарізати ягоди навпіл або на четвертинки (залежно від розміру), найменші залишити цілими.
З’єднати в чаші блендера молоко, яйця, цукор, борошно, ванілін і дрібку солі. Збити до однорідної консистенції. Залишити тісто настоятися на 15 хвилин.
Змастити форму для випікання вершковим маслом. Викласти полуницю рівномірно по дну форми. Перемішати тісто ще раз і обережно залити ним ягоди.
Випікати в розігрітій до 180°C духовці приблизно 35–40 хвилин (до золотистої скоринки).
Подавати флоньярд теплим або охолодженим. За бажанням посипати цукровою пудрою.
Вас це може зацікавити: Ніжний полуничний тарт з вершковим кремом – рецепт десерту, який тане в роті