Капоната – традиційна страва сицилійської кухні, що поєднує в собі багатство середземноморських смаків і простоту приготування. Її основою є баклажани.
Капонату в Італії часто подають як холодну або теплу закуску, однак вона так само добре підходить як гарнір до м’яса, риби чи як самостійна вегетаріанська страва. Завдяки доступності інгредієнтів і простим крокам приготування ця страва стала популярною далеко за межами Сицилії та вважається універсальним рецептом, що прикрасить будь-який стіл.
2 середні баклажани
1 середня цибулина
2 зубчики часнику
2 ст. л. каперсів
2–3 ст. л. винного оцту
400 мл. томатів у власному соку
1 ч. л. сушеного орегано
пучок петрушки
жменя оливок без кісточок
сіль, перець
Баклажани нарізати маленькими кубиками й обсмажити в оливковій олії з 1 ч. л. орегано (5 хвилин).
Додати дрібно нарізану цибулю, часник і стебла петрушки (листя додаються в самому кінці) і обсмажувати ще 4 хвилини.
Додати оливки, каперси, оцет та перемішати.
Додати томати у власному соку, довести до кипіння. Посолити, перчити.
Готувати на маленькому вогні 15 хвилин. Наприкінці посипати рубаною петрушкою або базиліком. Подавати зі свіжим хлібом (бажано з чіабатою).
Вас це може зацікавити: Хрусткі баклажани в клярі з оригінальним соусом: легкий рецепт ідеальної закуски
Запечені ніжні баклажани з кремовим соусом: рецепт, який випрошуватимуть всі