Сицилійська капоната: смачний рецепт баклажанів з простих інгредієнтів

Капоната – традиційна страва сицилійської кухні, що поєднує в собі багатство середземноморських смаків і простоту приготування. Її основою є баклажани.

Капонату в Італії часто подають як холодну або теплу закуску, однак вона так само добре підходить як гарнір до м’яса, риби чи як самостійна вегетаріанська страва. Завдяки доступності інгредієнтів і простим крокам приготування ця страва стала популярною далеко за межами Сицилії та вважається універсальним рецептом, що прикрасить будь-який стіл.

2 середні баклажани

1 середня цибулина

2 зубчики часнику

2 ст. л. каперсів

2–3 ст. л. винного оцту

400 мл. томатів у власному соку

1 ч. л. сушеного орегано

пучок петрушки

жменя оливок без кісточок

сіль, перець

Баклажани нарізати маленькими кубиками й обсмажити в оливковій олії з 1 ч. л. орегано (5 хвилин).

Додати дрібно нарізану цибулю, часник і стебла петрушки (листя додаються в самому кінці) і обсмажувати ще 4 хвилини.

Додати оливки, каперси, оцет та перемішати.

Додати томати у власному соку, довести до кипіння. Посолити, перчити.

Готувати на маленькому вогні 15 хвилин. Наприкінці посипати рубаною петрушкою або базиліком. Подавати зі свіжим хлібом (бажано з чіабатою).

Вас це може зацікавити: Хрусткі баклажани в клярі з оригінальним соусом: легкий рецепт ідеальної закуски

Запечені ніжні баклажани з кремовим соусом: рецепт, який випрошуватимуть всі

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист