Якщо ви любите універсальні страви, які можуть одночасно бути гарячим та закускою, спробуйте рибу під маринадом із цибулі та помідорів.
500 г зубатки (або будь-якої іншої білої риби)
1/2 лимона
200 г цибулі
200 г помідорів
2 ст. л. олії
1 ст. л. світлого оцту 6%
1 с. л. копченої паприки
по дрібці солі та цукру
крохмаль для смаження риби
Рибу розрізати на порційні шматки, посолити. Вичавити на неї сік половини лимона і залишити маринуватися на 30 хвилин.
Цибулю нарізати півкільцями. Помідори протерти на тертці, шкірку викинути.
Рибу обваляти в крохмалі і посмажити з двох сторін на 1 ст. л. рослинної олії до золотистого кольору.
Цибулю злегка підсмажити на 1 ст. л. рослинної олії, додати помідори, паприку, сіль та цукор, протушкувати 5 хвилин. Додати оцет, прогріти.
Викласти рибу в форму, зверху рівномірно розподілити овочеву суміш. Дати страві настоятися принаймні дві години.
Вас це може зацікавити: Свіжий літній салат з креветками і оригінальною заправкою