Візьміть цей лайфхак на озброєння – шматок хліба може статися в нагоді, коли смажите котлети або варите рис.
Ви не раз з цим стикалися – під час смаження котлети виділяють свій сік, він змішується з олією, і котлети просто плавають у цій рідині. Врятувати ситуацію можна, поклавши у сковорідку шматочок хліба (бажано пшеничного чорного – із щільною текстурою) – він вбере все зайве. Головне, вчасно його потім дістати, щоб не розкришився прямо в сковороді.
Так само можна зробити, коли смажите м’ясо по-французьки або просто м’ясо.
Якщо трохи схибили і налили на сковороду забагато олії, хліб теж допоможе вирішити проблему.
Варите буряк? Покладіть у каструлю шматочок хліба. Під час варіння буряк виділяє неприємний запах, а хліб має здатність добре вбирати аромати.
Цей трюк спрацьовує, і коли підгорів рис.
З кожним може трапитися: трохи відволіклися і проґавили момент, коли википіла вода. Навіть якщо рис лише трохи «прихопився», неприємний запах псує страву. Але не поспішайте його викидати.
Візьміть 1-2 шматочки хліба (у випадку з рисом це має бути батон) і покладіть у каструлю на 5-10 хвилин. Після цього батон можна забирати і накривати на стіл: ні неприємного присмаку, ні горілого запаху не буде.
Вас це може зацікавити: Буде ще смачніше: 7 продуктів, якими можна замінити панірувальні сухарі