Запланували приготувати відбивні, але в останній момент з’ясувалося, що закінчилися панірувальні сухарі? Не біда. На вашій кухні точно знайдеться їм заміна. І не виключено, що альтернативний варіант зробить страву ще смачнішою!
Можна, звісно, швиденько підсушити в духовці білого хліба і подрібнити його в блендері або за допомогою качалки. Але для чого так ускладнювати собі життя, якщо є вже готові варіанти?
Манна крупа
Вона є у кожної господині! Можливо, господиня вже пробувала додавати манку до фаршу замість хліба, тому знає, які ніжні і соковиті виходять з нього котлети. Так само смачно вийде, якщо котлети запанірувати у манній крупі. Вона створить щільну скоринку, підсмажиться… Просто пальчики оближеш!
Висівки
Ще один готовий варіант паніровки, який не потребує зайвого клопоту. Помел у висівок крупніший, ніж у сухариків чи манки, але це навіть краще – страва виглядатиме оригінальніше. А ще така обсипка надзвичайно корисна: у висівках високий вміст клітковини, яка сприяє покращенню роботи кишківника. Враховуючи те, що смажені страви шкідливі для організму, висівки зможуть трохи знівелювати їхню шкоду.
Вівсянка
Її можна подрібнити – трохи чи навіть до стану борошна. Але навіщо? З вівсянки вийде неймовірно хрустка скоринка і дуже смачна страва. А ще вона, як і висівки, містить клітковину і малокалорійна. Для панірування краще використовувати пластівці швидкого приготування.
Насіння та горіхи
Лляне, кунжутне, чіа – всі дрібні види насіння будуть, в принципі, доречними. Вони додадуть стравам нових смакових відтінків. Так само, як і горіхи (звісно, їх доведеться подрібнити): грецькі нагадають вам грузинську кухню, арахіс – азіатську.
Крекери
Одним змахом руки з них можна зробити паніровку: покласти у поліетиленовий пакет і кілька разів «пройтися» качалкою. Якщо взяти крекери з сиром чи цибулею, смак вийде взагалі неповторний.
Кукурудзяні пластівці
Подрібнюються так само, як і крекери. Але у порівнянні з ними мають один великий плюс: кукурудзяні пластівці не містять глютену, тому підходять навіть тим, хто сидить на безглютеновій дієті.
Чіпси
З усіх варіантів паніровки цей найшкідливій для здоров’я. Але якщо не використовувати його часто, нічого страшного не трапиться.