Крапля, дрібка, чайна ложка додаткових інгредієнтів можуть надати звичній страві неповторного смаку і надзвичайно ніжної текстури.
Секрет ідеального омлету від шеф-кухарів полягає не в дорогих інгредієнтах, а в одному несподіваному компоненті, який є на кожній кухні.
Соєвий соус
Усього чайна ложка соєвого соусу, додана до яєць перед збиванням, розкриває смак страви і робить його більш насиченим.
Слід дотримуватися наступних пропорції: 3 яйця, 2 столові ложки молока і 1 чайна ложка соєвого соусу.
Збийте до однорідності, розігрійте на сковороді трохи вершкового масла і влийте яєчну масу. На невеликому вогні готуйте, поки середина залишається вологою. Далі складіть навпіл і під кришкою дайте дійти омлету впродовж 2 хвилин.
Як ще можна удосконалити омлет
Є ще кілька інгредієнтів, які зроблять звичайний омлет смачнішим.
Крохмаль. Чайна ложка кукурудзяного або картопляного забезпечать омлету ніжний смак та повітряну текстуру. Розмішайте його в молоці. До речі, текстура залежить і від температури яєць, які використовуєте для приготування страви: вони мають бути кімнатної температури. Якщо дістати їх із холодильника заздалегідь, омлет вийде більш пишним.
Пармезан. Він знадобиться, якщо хочете отримати омлет з хрусткою скоринкою. За 2 хвилини до готовності посипте ним щедро омлет і переверніть.
Копчена паприка. Дрібка приправи, додана до яєчної суміші, додасть смаку.
Трюфельна олія. Крапля вирішує все. Теж слід додавати в сиру суміш.
Вас це може зацікавити: Чому ідеальний омлет не можна смажити на олії