Більшість господинь не підозрює, що рослинна олія під час приготування омлету зайва.
Омлет – одна з найпопулярніших страв на сніданок. Готуйте хоч щодня – він ніколи не набридне, якщо трохи покреативити. Його можна смажити з різними овочами, додавати сир, м’ясні вироби, червону рибу, гриби, листовий салат, використовувати в якості основи для рулету – все залежить від фантазій господині й продуктів, що є під рукою.
Проте яким вийде омлет – залежить не тільки від того, з чим його смажити. Значення має і те, на чому смажити. Ця незначна, на перший погляд, помилка впливає на смак та консистенцію страви.
Більшість господинь використовують рослинну олію. Зазвичай соняшникову. Рідше – оливкову. Однак ні одна, ні інша не є правильним вибором.
За словами експертів, такі види жиру сприяють появи гіркуватого присмаку (він може бути навіть не помітним, якщо немає з чим порівняти). Крім того, готовий омлет виходить щільним і не настільки ніжним, як міг би.
Щоб омлет став справжнім кулінарним шедевром, варто вибирати вершкове або топлене масло. Саме ці види жирів надають страві м'якої текстуру, що тане в роті, і насичений, приємний смак.
Щоправда, якщо ви любите омлет з дуже хрусткою скоринкою, з цим можуть виникнути проблеми. Однак коли спробуєте страву на вершковому маслі, про скоринку навіть не згадаєте. Цей ідеальний омлет стане вашим фаворитом.
Вас це може зацікавити: Ось чому до яєць не можна додавати молоко: як насправді правильно готувати омлет