Перлову кашу мало хто любить. Але якщо її приготувати за цим рецептом, від неї не зможете відірватися. Це вже не перловка, а майже різотто.
300 г форелі
150 г перловки
80 г печериць
80 г свіжого чи замороженого горошку
60 г твердого сиру
15 мл оливкової олії
5-6 пір'я зеленої цибулі
кілька гілочок петрушки
сіль та перець за смаком.
Рибу розрізати на шматочки товщиною 3 см, залити холодною водою, додати петрушку та поставити на середній вогонь. Варити 15 хвилин. Видалити петрушку, процідити бульйон, рибу розібрати.
Білу частину зеленої цибулі дрібно нашинкувати. Розрізати гриби на 4 частини, горошок розморозити.
У сотейник влити оливкову олію, підсмажити в ній цибулю протягом 1 хвилини. Додати перловку та, постійно помішуючи, смажити 5 хвилин на середньому вогні.
Влити 0,5 л бульйону, додати печериці, сіль та перець, тушкувати 20 хвилин на середньому вогні.
Додати горошок і тушкувати ще 5 хвилин.
Посипати натертий сир, добре розмішати, зняти з вогню.
Подавати форель з кашею. За бажанням додати нарізану зелену цибулю.
Вас це може зацікавити: Філе пангасіуса в лимонно-гірчичному соусі, запечене в духовці – простий і смачний рецепт