Пангасіус досить просто готувати, але як і будь-яка інша риба в приготуванні має свої особливості, завдяки яким розкривається смак і текстура. Він не любить тривалої термічної обробки – саме тоді виходить ніжним і буквально тане в роті.
Оскільки пангасіус має нейтральний смак, до нього потрібен «виразний» соус.
300 г філе пангасіуса
1 лимон
1/2 ч. л. меленого сушеного часнику
1/4 ч. л. паприки
1 ч. л. діжонської гірчиці
2 ч. л. оливкової олії
сіль, перець, чебрець до смаку
З'єднати сік та цедру 1/3 лимона з меленим часником, паприкою, діжонською гірчицею та дрібкою солі. Додати оливкову олію та добре перемішати, щоб вийшов однорідний соус.
У рибі видалити кістки і розділити на порційні шматочки.
Викласти пангасіус у форму для випічки, застелену пергаментом, полити соусом, що вийшов.
Випікати в попередньо розігрітій до 22°С духовці протягом 10 хвилин. Після цього увімкнути режим обдування і запікати ще 2 хвилини.
При подачі приправити меленим перцем, паприкою та чебрецем.
Вас це може зацікавити: Як смачно запекти в духовці тріску з томатами та квасолею
У чому обваляти рибу замість борошна, щоб вбирала менше жиру під час смаження