Смажена риба – соковита і з хрусткою скоринкою – це дуже смачно. А ще – дуже жирно й калорійно, якщо її приготувати неправильно.
У піст риба в меню з’являється у всіх набагато частіше. Хтось готує її на грилі, комусь більше подобається тушити з овочами. Але більшість господинь традиційно смажить – заради смачної хрусткої скоринки.
Проти у смаженої риби є один суттєвий мінус: вона вбирає багато олії. А відтак стає жирною і не надто корисною для шлунку та талії.
Втім є одна хитрість, яка допоможе зробити рибу набагато кориснішою і не позначиться на її смакових якостях.
Хрустку скоринку рибі забезпечує борошно, в якому її обвалюють перед смаженням. Саме воно не дозволяє їй прилипати до сковорідки. Але при цьому вбирає багато олії і часто починає підгорати.
Як уникнути цих недоліків? Дуже просто: використати замість борошна кукурудзяний крохмаль. Він створить захисний шар навколо риби і гарантуватиме, що вона буде хрусткою, але менш жирною і здоровішою.
Просто ретельно обваляйте кожен шматочок риби в кукурудзяному крохмалі, щоб повністю покрив його, і обережно опустіть в розігріту олію. Коли обсмажиться, викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. І насолоджуйтеся смачною стравою!
Вас це може зацікавити: 5 видів риби, які викликають запалення і підвищують рівень холестерину
На якій олії найкраще смажити рибу, щоб утворювалося мінімум токсичних речовин