У чому обваляти рибу замість борошна, щоб вбирала менше жиру під час смаження

Смажена риба – соковита і з хрусткою скоринкою – це дуже смачно. А ще – дуже жирно й калорійно, якщо її приготувати неправильно.

У піст риба в меню з’являється у всіх набагато частіше. Хтось готує її на грилі, комусь більше подобається тушити з овочами. Але більшість господинь традиційно смажить – заради смачної хрусткої скоринки.

Проти у смаженої риби є один суттєвий мінус: вона вбирає багато олії. А відтак стає жирною і не надто корисною для шлунку та талії.

Втім є одна хитрість, яка допоможе зробити рибу набагато кориснішою і не позначиться на її смакових якостях. 

Хрустку скоринку рибі забезпечує борошно, в якому її обвалюють перед смаженням. Саме воно не дозволяє їй прилипати до сковорідки. Але при цьому вбирає багато олії і часто починає підгорати.

Як уникнути цих недоліків? Дуже просто: використати замість борошна кукурудзяний крохмаль. Він створить захисний шар навколо риби і гарантуватиме, що вона буде хрусткою, але менш жирною і здоровішою.

Просто ретельно обваляйте кожен шматочок риби в кукурудзяному крохмалі, щоб повністю покрив його, і обережно опустіть в розігріту олію. Коли обсмажиться, викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. І насолоджуйтеся смачною стравою!

Вас це може зацікавити: 5 видів риби, які викликають запалення і підвищують рівень холестерину

На якій олії найкраще смажити рибу, щоб утворювалося мінімум токсичних речовин

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист