5 видів риби, які викликають запалення і підвищують рівень холестерину

Дієтологи радять їсти якомога більше риби. Але важливо не тільки  скільки ми вживаємо, а й яку саме – деякі види не принесуть організму нічого, крім шкоди.

Риба – дуже корисний продукт. Вона – джерело вітамінів D, E, A і групи B, ряду мінералів, білку, а головне – омега-3 жирних кислоти.

Серед фаворитів дієтологів – скумбрія, оселедець, тріска, лосось, окунь, сардини і тунець (за умови, що його виловили в чистих водах і він не став «носієм» токсичних важких металів).

Однак є й інший список – риби, яка приносить організму більше шкоди, ніж користі. І виглядає він так.

Масляна риба. Серед її складових – важко засвоювана олеїнова кислота. Тому часте вживання цієї смачної риби загрожує нудотою, блювотою й діареєю.

Пангасіус. Практично не містить омега-3. Заме містить купу речовин сумнівної якості. Справа в тому, що цю рибу вирощують у В'єтнамі в жахливих умовах – в невеликих водоймах. Щоб вона розмножувалася, їй роблять спеціальні гормональні ін’єкції з хоріонічним гонадотропіном. І годують спеціальним кормом, до складу якого входить рибне борошно. Нічого хорошо людині це не приносить.

Креветки. Умови масового розведення креветок часто суперечливі. А ще вони містять  шкідливий холестерин, якого кардіологи радять всіляко уникати.

Тілапія. Також вирощується на рибних фермах – у резервуарах із забрудненою водою, відгодовується гормонами та інгредієнтами, які сприяють швидкому розвитку. Тілапія містить велику кількість арахідонової кислоти з групи омега-6, регулярний прийом якої може викликати запалення, серцеві захворювання та старіння клітин.

Окунь. У нього нежирне м’ясо, багато білка та вітаміну А. Але він містить дуже мало омега-3 жирних кислот і велику кількість пальмітинової кислоти. Останній інгредієнт сприяє синтезу поганого холестерину.

Вас це може зацікавити: Названо види риби, які корисніші за лосось

Вчені з’ясували, яку рибу треба їсти, щоб жити довго, як японці

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист