Як правильно заварювати зелений чай в пакетиках

Зелений чай влітку допомагає краще переносити спеку. Заварити його простіше простого: заливаєш окропом – і готово. Але експерти запевняють: якщо робити все за правилами, смак буде незрівнянно кращим, а користі від нього більше.

У приготуванні зеленого чаю немає неважливих деталей. Його якість і смак залежать не тільки від типу чайного листя і ви.

Вода. Краще фільтрована або джерельна. Тоді на поверхні чаю не утворюватиметься плівка, яка впливає на смак напою.

Посуд. Обирайте матеріали, які добре тримають температуру. А це кераміка та фарфор. Фарфорові чашки коштують недешево. Але пити з них – вишуканих, легких і тоненьких – неймовірне задоволення. До речі, зверніть увагу на колір. Дослідження показали, що в червоних чашках зелений чай набагато смачніший. Цей колір  асоціюється зі стиглістю й солодкістю – це відчуття поширюється й на чай.

Температура заварювання. Існує багато видів чаю, і для кожного потрібна своя температура заварювання, щоб він «розкрився» на повну силу. Якщо порівнювати чорний і зелений, чорний менш вибагливий – його можна заливати окропом. А от для пакетиків зеленого чаю температура повинна бути не більше 75-80°. Тільки в цьому випадку він збереже свої корисні властивості.

Пропорції. Експерти радять заливати пакетик 150 мілілітрами води – у такому разі він буде максимально насиченим.

Час заварювання. Щоб зелений чай віддав усі свої корисні властивості напою, пакетик слід заварювати 1-2 хвилин.

Вас це може зацікавити: Чим ми ризикуємо, заварюючи пакетик чаю більше одного разу

Відмовтеся від цієї звички, щоб ваш улюблений чай не зашкодив організму

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист