Чим ми ризикуємо, заварюючи пакетик чаю більше одного разу

Чай у пакетику – це дуже зручно: заварив – і викинув. Але дехто вважає, що це не надто економно, і заварює повторно. Чи гігієнічно це? Давайте розбиратися.

Вперше пакувати чай у одноразові пакети почав у 1904 році американський підприємець Томас Саліван. Але його ноу-хау було призначено не для того, щоб спростити чайну церемонію. Це були пробники, які він роздавав, щоб прорекламувати свою продукцію. Однак ідея виявилася крутою – користуватися чаєм у пакетиках сподобалося всім.

На повторне заварювання чайні пакети не розраховані – чай буде не таким міцним і смачним. Але більше питань викликає інше: чи безпечний такий напій для здоров’я?  Ризик потрапляння бактерій у ваш чайний пакетик під час повторного заварювання – це міф чи реальність?

«Ви нічим не ризикуєте, використовуючи пакетик чаю більше одного разу. Бактерії не ростуть у ньому так швидко. До того ж для приготування напою ви використовуєте окріп, який вб’є всі бактерії, якщо вони там раптом будуть», - пояснює провідний фахівець Нідерландського центру харчування Патриція Шутте.

Але є одна умова для повторного використання чаю: пакетики слід правильного зберігати після заварювання. Це повинен бути холодильник. І термін зберігання не повинен перевищувати 24 години. Інакше в пакетику може утворитися цвіль, яка не кращим чином впливає на печінку. 

Вас це може зацікавити: Відмовтеся від цієї звички, щоб ваш улюблений чай не зашкодив організму

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист