5 причин прогулятися після їжі і як це правильно зробити, щоб не погладшати

Лягти відпочити після трапези чи вийти на прогулянку? Всі вже знають, що правильна відповідь на це запитання – «прогулянка»: вона поліпшить травлення та самопочуття. Однак велике значення має, коли саме ви підете на променад і як довго він триватиме.

Після ситного смачного обіду наче магнітом тягне прилягти на улюблений диванчик і подрімати. Але для зміцнення здоров’я і гарної фігури коротка прогулянка має набагато більше сенсу, пише FürSie

Яка користь від прогулянки

Поліпшується травлення. Коротка прогулянка позбавляє від запорів, здуття живота і печії. М’які рухи стимулюють кишкову діяльність і сприяють виробленню травних соків, завдяки чому ви швидше відновлюєте гарне самопочуття, особливо після важкої їжі.

Знижується ризик серцевих захворювань. Фізичні вправи знижують артеріальний тиск і рівень холестерину. Це може зменшити ризик серцевих захворювань, інсультів та інфарктів і сприяти загальному покращенню здоров’я.

Простіше контролювати вагу. Регулярні фізичні вправи допомагають тримати себе в формі. Під час прогулянки спалюються калорії, що відіграє важливу роль у процесі схуднення. Для цього вам потрібен дефіцит калорій, якого ви зможете досягти легше, якщо будете більше рухатися.

Регулюється рівень цукру в крові. Фізичні вправи покращують засвоєння глюкози клітинами. Це означає, що ви постійно будете енергійними.

Покращується сон. Легкі фізичні навантаження приємно втомлюють, тому засинати легше. Також вони знижують рівень кортизолу, полегшуючи розслаблення. Прогулянка допомагає регулювати природний ритм дня і ночі.

Коли слід йти гуляти після їжі

Найкращий час для прогулянки приблизно через 30 хвилин після їжі. У цей час рівень цукру в крові найвищий, а процеси травлення йдуть повним ходом.

Якщо піти на прогулянку відразу після трапези, може виникнути дискомфорт, оскільки органи травлення ще зайняті переробкою їжі.

Скільки часу слід гуляти

15-30 хвилин буде достатньо. Цього часу достатньо, щоб органи травлення переробили їжу.

Довга прогулянка також може бути корисною. Але вона не повинна бути надто інтенсивною, щоб не перевантажувати травну систему.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист