Як позбутися запаху диму на одязі без прання

Запах диму біля багаття з шашликами – це приємно й романтично. Той самий запах на одязі після вечірки залишає неприємний післясмак. Позбутися його не так просто, але зробити це можна навіть без прання.

Дим в’їдається сильно й надовго. Одяг може провітрюватися кілька днів, однак це не дуже допомагає. Варіант один – випрати його. Але що робити, якщо зараз це з якоїсь причини неможливо? Або якщо йдеться про делікатну річ, яку не можна прати за високих температур (з димом добре бореться саме висока температура, яка розм’якшує волокна тканини й вимикає запах)?

На щастя, є альтернативні способи позбутися запаху без прання.

У цьому вам допоможе:

кава. Її аромат може перебити який завгодно запах І запах диму теж. Для цього можна взяти і мелену, і зернову (останній варіант кращий). Насипте каву у кілька тканинних мішечків (зернову треба попередньо обсмажити і перемолоти) і разом з одягом покладіть у пакет. Щільно його зав'яжіть і залишіть так на добу.

рис. Теж ефективно видаляє запах з одягу. Річ з ароматом диму потрібно покласти в пакет, насипати туди сухого рису (щонайменше пів пакету) і щільно зав'язати.  За два дні неприємний запах зникне. Якщо ще трохи залишиться, можна повторити процедуру).

заморожування. Так, йдеться про те, щоб запакувати одяг у герметичні поліетиленовий пакет і помістити на ніч у морозильну камеру. Бактерії і запах до ранку зникнуть.

Якщо ж все-таки надумаєте випрати речі, додайте в барабан пральної машини пів склянки соди. Це гарантує стовідсотковий результат.

Вас це може зацікавити: Як нейтралізувати запах часнику з рота

Для чого у відро зі сміттям класти корицю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист