Цю ніжну грибну закуску багато хто вважає улюбленою стравою. Особливо вона підходить, коли хочеться смачної, ситної, але водночас вишуканої їжі. Саме тому в рецепті крім грибів є ще й картопля. А замість звичних печериць можна використати будь-які інші гриби.
350 г грибів
1 цибулина
200 г картоплі
100 мл молока
50 мл вершків 25-30%
2 ст. л. олії
50 г твердого сиру
сіль та мускатний горіх за смаком
Гриби та цибулю нарізати дрібним кубиком, картоплю – крупнішим.
Злегка обсмажити цибулю на 1 ст. л. рослинної олії, додати гриби і смажити до готовності. Окремо обсмажити до готовності картоплю на 1 ст. л. рослинної олії, потім з'єднати з грибами.
Додати молоко, вершки, сіль та мускатний горіх, тушкувати все разом 5 хвилин.
Викласти жульєн у форму для запікання, посипати натертим сиром і поставити в розігріту до 220°С духовку на 5-7 хвилин. Подавати гарячим.