Є немало способів схуднути без дієт. Один з них – їсти шпинат під час кожного прийому їжі.
«Шпинат – джерело вітамінів та мінералів. Це робить його здоровою та привабливою їжею для тих, хто хоче схуднути: він дуже ситний, але містить дуже мало калорій», – пояснює фітнес-тренер Кіт Макнівен.
Шпинат багатий на клітковину, яка покращує травлення та забезпечує безперебійну роботу організму.
Він зменшує окислювальний стрес, який може пошкодити клітини, сприяти старінню та потенційно призвести до таких захворювань, як діабет, рак і хвороба Альцгеймера.
Допомагає контролювати апетит і довше залишатися ситими.
Однак у всьому потрібно знати міру. Макнівен рекомендує вживати шпинат під час кожного прийому їжі, але не більше двох пучків щодня.
«Переїдання може завадити організму засвоювати кальцій. Також перешкоджатиме прийому певних ліків, оскільки шпинат багатий на вітамін К. Тим, хто приймає ліки для зниження артеріального тиску, потрібно бути обережними, оскільки це може спричинити його падіння до критичного рівня», – каже Кіт Макнівен.
Тим, кому не подобається смак шпинату, він радить додавати його в смузі. Наприклад, до ківі та яблучного соку. Також шпинат чудово смакує в супах, омлетах, салатах.
Якщо хочете схуднути, експерт радить вживати шпинат на сніданок та обід.
Вас це може зацікавити: Як приготувати напій для схуднення, який може замінити ін’єкції Ozempic
Названо види спорту, які дозволяють спалити найбільше калорій