Чому перевезення кокосів у літаку загрожує життю пасажирів

Якщо надумаєте привезти з відпочинку на екзотичному курорті кокос, відразу відкиньте цю ідею. Вас не пустять з ним на літак: цей продукт вважається легкозаймистим і може стати причиною пожежі. 

Існує список продуктів, які заборонено брати на борт літака. Серед них – сири з пліснявою або м’ясні вироби з часником. Це цілком зрозуміло: амбре, яке вони поширюють, зробить переліт пасажирів некомфортним.

Відповідно до останнього списку заборонених для польотів речей Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) в Реєстр небезпечних вантажів було внесено кокос. Це досить несподівано: кокоси не пахнуть, не вибухають, не можуть розбитися і поранити, як скло.

Виявляється, справа в їхній сухій м’якоті, яка називається копра. Вона містить багато олії, що робить її легкозаймистою й потенційно небезпечною для пожежі. Саме тому кокоси заборонено провозити і в ручній поклажі, і в багажі.

На фасовану кокосову продукцію це правило не поширюється.

Вас це може зацікавити: Чому келих шампанського перед авіаперельотом може коштувати вам життя

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист