Кому влітку не можна сушити одяг на вулиці

Влітку прання сохне зі кілька годин. Особливо якщо його розвісити на вулиці, де активне сонце і вітерець роблять свою справу ще швидше. Однак якщо ви алергік, краще сушити все в приміщенні.

З кінця квітня і до осені у повітрі літає неймовірна кількість пилку. Це серйозна проблема для алергіків. Звісно, є антигістамінні засоби, які слід регулярно приймати в цей період. Але уникнути закладеності носа, сльозотечі, чхання не завжди вдається.

Як уникнути контакту з пилком

Експерти радять окрім прийому таблеток враховувати багато моментів у своєму способі життя. Вони дозволять мінімізувати дискомфорт і погане самопочуття.

Фахівці з клініки Майо радить алергікам перш за все зменшити контакт з пилком.

З цією метою слід залишатися вдома в сухі вітряні дні і виходити на свіже повітря після дощу, який «прибиває» пилок. Рекомендується носити медичну маску, щоб він не проникав у органи дихання. Знімати одяг, який носили на вулиці, щойно прийшли додому, і відразу приймати душ, щоб змити все зі шкіри та волосся.

Також фахівці не радять розвішувати білизну на вулиці. Пилок може прилипати до простирадла, наволочок, рушників – до всього, що потім торкається нашого обличчя. Зрештою, навіть футболка чи штани, покриті ним, можуть стати тригером алергічної реакції.

Де і як найкраще сушити речі алергікам

Науковці рекомендують влітку користуватися сушильними машинами, якщо такі є. Або розвішувати речі  в приміщенні на спеціальних сушарках. Але краще не ставити їх на балконі – через відкриті вікна туди так само потрапляє пилок, як якщо б його вивісили надворі.

Якщо з якихось причин ці варіанти не підходять і залишається тільки сушка на вулиці, принаймні обирайте для цього оптимальний період доби. Оскільки пилок дуже легкий і легко підхоплюється теплим повітрям, він піднімається рано вранці і опускається в сутінках. Тож найкраще розвішувати речі у середині дня і знімати перед тим, як почне сутеніти.

Вас це може зацікавити: Зачинені чи відчинені – як правильно залишати дверцята пральної машини після прання

5 продуктів, які полегшать симптоми алергії навесні

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист