Які речі не можна залишати на підвіконні

Далеко не завжди підвіконня в оселі прикрашають квіти. Часто це речі, яким там зовсім не місце. А деякі з них просто небезпечно залишати на підвіконні.

Електричний чайник. Якщо кухня тісна, інколи саме на підвіконні знаходиться місце для чайника. Влітку на це можна закрити очі. А от взимку ви ризикуєте мати проблему з заміною вікна. Якщо під час нагрівання пара з чайника буде спрямована на скло, через перепади температур воно може тріснути.

Продукти харчування. Тарілка зі свіжими фруктами на підвіконні виглядає привабливо не тільки для членів сім’ї, а й для різноманітних комах, які летять на запах смачного. Але головне – довго так не простоять ні фрукти, ні якісь інша продукти. Під прямим сонячним промінням все їстівне псується в рази швидше. Навіть, здавалося б, «вічні» чай та каву там не можна залишати – вони люблять «сухі, прохолодні й темні» місця.

Косметика. Навіть якщо ви випадково забудете на підвіконні свою косметичку, відразу помітите, що в ній все трохи поплило. Інакше не могло й бути, адже температура там вища, ніж в інших місцях оселі: влітку – через сонце, взимку – через батареї опалення. У косметичних засобах починається хімічна реакція, і вони втрачають якість. Якщо ж поставити на підвіконні аерозолі (лак для волосся, антистатик чи щось із побутової хімії), нагрівання може спровокувати вибух. Враховуючи те, що штори виготовляють із легкозаймистих матеріалів, можна залишитися без квартири.

Дзеркало. Навіть маленького дзеркальця буде достатньо, щоб наробити лиха. Відбиваючись від дзеркальної поверхні, сонячні промені можуть підпалити тюль. Вірогідність не стовідсоткова, але навіть якщо є маленький ризик такого розвитку подій, краще не випробовувати долю.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист