Вчені пояснили, як ми розплачуємося здоров'ям, якщо вдень закриваємо вікна шторами

На вечір штори слід закривати, вранці обовязково відкривати – такого висновку дійшли вчені. Якщо ви й вдень тримаєте вікна заштореними, час позбавлятися цієї звички. Адже йдеться про ваше здоровя.

Вибір штор – тканинних чи рулонних – це завжди непростий процес. То колір не підходить, то текстура. Адже оформлення вікна не в останню чергу забезпечує оселі затишок, робить атмосферу особливою і  доповнює дизайн.

Закриті штори виконуються ще дві важливі функції: взимку вони допомагають зберігати всередині приміщення тепло, а влітку захищають від спеки.

Однак дослідження фахівців з Університету Орегони показує, що це насправді не така вже й хороша ідея – вранці штори краще відкривати.

Вчені створили одинадцять ідентичних крихітних кімнат. Єдиною відмінністю між ними була кількість сонячного світла, яке потрапляло всередину. Через 90 днів дослідники оглянули кімнати. І з’ясували, що в найтемнішій міститься вдвічі більше бактерій, ніж у тій, де було багато світла.

Дослідники стверджують, що природне світло вбиває певні бактерії, які живуть у наших оселях. В затемнених приміщеннях умови для них настільки сприятливі, що вони виживають і шукають собі «здобич» - починають негативно впливати на людей. Зокрема, ймовірність захворіти на грип зростає на 35%, якщо весь день тримати штори закритими.

Вас це може зацікавити: Експерти назвали чотири проблеми зі здоровям, які може спровокувати звичайна штора у ванній

Експерти розповіли, які захворювання можна підхопити під час прийому душу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист