Експерти розповіли, які захворювання можна підхопити під час прийому душу

Ми приймаємо душ, щоб бути змити з себе бруд і всі мікроби, які могли «назбирати» за день. Натомість можемо щось підхопити під час гігієнічної процедури – від брудної душової лійки, яка стає розсадником бактерій.

Коли наступного разу будете мити ванну, не забудьте ретельно помити душову лійку. Як правило, на неї рідко хто звертає увагу, і даремно.

Чим небезпечна душова лійка

Дослідження, проведене британською компанією Trade Plumbing, показало: в брудних душових лійках можуть накопичуватися принаймні чотири типи шкідливих бактерій, які провокують серйозні проблеми зі здоров’ям.

Malassezia – дріжжовий грибок, який здатен викликати гіперпігментацію на грудях або спині (так званий різнокольоровий лишай). Також вони можуть стати причиною лупи, себорейного дерматиту і грибкового акне. 

Acanthamoeba – патогенні амеби. Можуть спричинити захворювання очей, такі як блефарит. Якщо вчасно не розпочати лікування, можна втратити зір.

Malassezia restricta – грибок, що призводить до інфекцій шкіри голови а також синьогнійної палички, яка може стати причиною вушних інфекцій.

Legionella – бактерії, як можуть спричинити важку форму пневмонії. Вона може призвести до летального результату, якщо її не лікувати.

Як почистити душову лійку

Експерти із сантехніки пояснюють, що чистити душову лійку важливо не лише з міркувань здоров’я, але й для покращення якості душу. Адже вапняний наліт, який на ній утворюється, з часом почне перешкоджати потоку води. Особливо це актуально, якщо у вас надто жорстка вода.

Найкращий і найпростіший спосіб тримати лійку в чистоті, регулярно обробляти її білим оцтом. Для цього її потрібно занурити в ємність з оцтом на 30 хвилин, потім почистити щіткою і промити.

Оцтова кислота прекрасно розщепить мінеральні відкладення та вб’є бактерії.

Вас це може зацікавити: Експерти назвали чотири проблеми зі здоровям, які може спровокувати звичайна штора у ванній

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист