Рецепт вишуканої закуски із запеченої черешні з часником

З черешні можна готувати не лише десерти. В цьому рецепті її запікають разом із оливками, каперсами, запашним розмарином, червоним вином та бальзамічним соусом. Ця комбінація звучить сміливо, проте результат перевершує всі очікування виходить вишукана закуска з яскравою середземноморською гамою смаків.

Це базовий рецепт, який легко адаптувати: можна змінювати пропорції або додавати щось на свій смак.

2 склянки черешні з кісточками

100 г різнокольорових оливок

1 головка часнику

1 ч. ложка каперсів у морській солі

3-4 гілочки розмарину

20 мл оливкової олії

50 мл червоного вина

бальзамічний соус за смаком

Черешню з кісточками викладіть у форму для запікання або чавунну сковорідку разом із різнокольоровими оливками, каперсами, розібраними на зубчики печеними часниками (їх попередньо загорніть у фольгу та запечіть при температурі 220°С впродовж 30 хвилин).

Додайте кілька гілочок розмарину і полийте оливковою олією. Все перемішайте й поставте в духовку, розігріту до 220°С градусів, приблизно на 10 хвилин.

Влийте червоне вино, зменшіть температуру до 180°С і запікайте ще 10 хвилин.

Перед подачею за бажанням полийте бальзамічним соусом. Страва найсмачніша в холодному вигляді.

Вас це може зацікавити: Рецепт ніжного французького десерту з черешнею

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист