З черешні можна готувати не лише десерти. В цьому рецепті її запікають разом із оливками, каперсами, запашним розмарином, червоним вином та бальзамічним соусом. Ця комбінація звучить сміливо, проте результат перевершує всі очікування – виходить вишукана закуска з яскравою середземноморською гамою смаків.
Це базовий рецепт, який легко адаптувати: можна змінювати пропорції або додавати щось на свій смак.
2 склянки черешні з кісточками
100 г різнокольорових оливок
1 головка часнику
1 ч. ложка каперсів у морській солі
3-4 гілочки розмарину
20 мл оливкової олії
50 мл червоного вина
бальзамічний соус за смаком
Черешню з кісточками викладіть у форму для запікання або чавунну сковорідку разом із різнокольоровими оливками, каперсами, розібраними на зубчики печеними часниками (їх попередньо загорніть у фольгу та запечіть при температурі 220°С впродовж 30 хвилин).
Додайте кілька гілочок розмарину і полийте оливковою олією. Все перемішайте й поставте в духовку, розігріту до 220°С градусів, приблизно на 10 хвилин.
Влийте червоне вино, зменшіть температуру до 180°С і запікайте ще 10 хвилин.
Перед подачею за бажанням полийте бальзамічним соусом. Страва найсмачніша в холодному вигляді.
Вас це може зацікавити: Рецепт ніжного французького десерту з черешнею