Цукіні чудово підходить для приготування овочевої ікри – за смаком вона практично не відрізняється від кабачкової. Виходить ароматною, ніжною і з легкою кислинкою.
Інгредієнти (приблизно на 6 баночок по 0,5 л):
3 кг цукіні
300 г ріпчастої цибулі
300 г моркви
6 зубчиків часнику
100 мл рослинної олії
500 мл готового томатного соку (магазинного або домашнього)
150 г яблучного оцту (або іншого, не міцнішого за 7%)
50 г цукру (3 ст. л.)
20 г солі (1 ст. л.)
1 ч. л. меленого червоного перцю або суміші перців
1 ч. л. копченої паприки
1 ч. л. меленого коріандру
Цибулю нарізати кубиками. Цукіні, моркву та часник натерти на великій тертці (або часник пропустити через прес).
У великій сковороді або каструлі розігріти рослинну олію. Викласти цибулю, моркву й часник. Смажити на середньому вогні, постійно помішуючи, 10 хвилин.
Додати натерті цукіні. Перемішати та готувати ще 3–5 хвилин. Влити томатний сік, накрити кришкою й тушкувати 1 годину на невеликому вогні.
Дати масі трохи охолонути і збити блендером до однорідності.
Повернути пюре на плиту. Додати сіль, цукор, спеції й оцет. Довести до кипіння, весь час помішуючи. Спробувати на смак і за потреби відрегулювати сіль або цукор.
Розкласти гарячу ікру у стерилізовані банки, щільно закрити кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.
Вас це може зацікавити: Як смажити кабачки, щоб вбирали менше жиру
Легкий рецепт закуски за 15 хвилин – кабачкова лапша з пікантним соусом