Як приготувати ікру з цукіні на зиму – найсмачніший рецепт

Цукіні чудово підходить для приготування овочевої ікри – за смаком вона практично не відрізняється від кабачкової. Виходить ароматною, ніжною і з легкою кислинкою.

Інгредієнти (приблизно на 6 баночок по 0,5 л):

3 кг цукіні

300 г ріпчастої цибулі

300 г моркви

6 зубчиків часнику

100 мл рослинної олії

500 мл готового томатного соку (магазинного або домашнього)

150 г яблучного оцту (або іншого, не міцнішого за 7%)

50 г цукру (3 ст. л.)

20 г солі (1 ст. л.)

1 ч. л. меленого червоного перцю або суміші перців

1 ч. л. копченої паприки

1 ч. л. меленого коріандру

Цибулю нарізати кубиками. Цукіні, моркву та часник натерти на великій тертці (або часник пропустити через прес).

У великій сковороді або каструлі розігріти рослинну олію. Викласти цибулю, моркву й часник. Смажити на середньому вогні, постійно помішуючи, 10 хвилин.

Додати натерті цукіні. Перемішати та готувати ще 3–5 хвилин. Влити томатний сік, накрити кришкою й тушкувати 1 годину на невеликому вогні.

Дати масі трохи охолонути і збити блендером до однорідності.

Повернути пюре на плиту. Додати сіль, цукор, спеції й оцет. Довести до кипіння, весь час помішуючи. Спробувати на смак і за потреби відрегулювати сіль або цукор.

Розкласти гарячу ікру у стерилізовані банки, щільно закрити кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.

Вас це може зацікавити: Як смажити кабачки, щоб вбирали менше жиру

Легкий рецепт закуски за 15 хвилин – кабачкова лапша з пікантним соусом

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист