Як смажити кабачки, щоб вбирали менше жиру

Багато хто любить смажені кружечками кабачки, але відмовляє собі в цьому задоволенні, оскільки вони вбирають багато жиру. Втім, є один секрет, який допоможе уникнути зайвих калорій.

Є безліч способів приготування кабачків – тушовані, мариновані, фаршировані, запечені. Але для більшості найулюбленішими залишаються кабачки, смажені кружечками.

Однак є одна проблема: вони вбирають багато жиру. Тому для того, хто рахує калорії і контролює свою вагу, цей рецепт – табу.

Кулінарні експерти знайшли спосіб, як смажити кабачки, щоб вони вбирали менше жиру.

Перш за все, потрібно їх порізати, посипати сіллю і залити водою. Через 10 хвилин її злити, промити кабачки під проточною водою і ретельно просушити паперовим рушником. Це важливий момент, від якого залежить смак, вигляд і частково калорійність страви.

Особливого смаку кабачкам надає скоринка. Зовні хрусткі, а всередині ніжні – те, чого прагне кожна господиня. Для цього їх потрібно перед смаженням обваляти в борошні.

Цей етап приготування «найшкідливіший»: кабачки вбирають багато жиру, борошно починає підгорати…

Досвідчені господині радять замість борошна використовувати кукурудзяний крохмаль. Завдяки йому скоринка на кабачках буде хрусткою, а жиру вони вберуть менше.

Крім того, важливо смажити в олії правильної температури. В надто гарячій кабачки обгорять зовні і можуть залишитися недопеченими всередині. Надто низька сприятиме інтенсивному вбиранню жиру. Ідеальна температура – 175-190°С.

Вас це може зацікавити: Вся правда про сирі кабачки: плюси та мінуси для здоровя

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист