Легкий рецепт закуски за 15 хвилин – кабачкова лапша з пікантним соусом

Ця страва – справжнє відкриття для всіх, хто любить легкі, корисні й смачні закуски. Ніжні стрічки кабачків, просочені пікантним соусом із білого винного оцту, часнику та сушеної паприки, – це поєднання, яке не залишить байдужим.

Мінімум інгредієнтів і зусиль – максимум свіжого літнього смаку. Кабачкова лапша чудово підходить як гарнір, легка вечеря чи закуска, яка освіжає та надихає. А найкраще – готувати її можна заздалегідь, і вже за кілька годин вона стане ще смачнішою.

3 невеликі кабачки (приблизно 600 г)

2 ст. л. оливкової олії

3 ст. л. білого винного оцту

1 ч. л. цукру

2 зубчики часнику

1 ст. л. сушеної паприки шматочками

сіль, мелений перець

Кабачки ретельно вимити й обсушити. За допомогою овочечистки нарізати тонку довгу «лапшу» – має вийти близько 350 г.

Посолити, перемішати й залишити на 10-15 хвилин. Коли овочі пустять сік, акуратно відтиснути руками й злити рідину.

Об’єднати оливкову олію, білий винний оцет, цукор, дрібно нарізаний часник, сушену паприку та мелений перець і перемішати до однорідності.

Заправити цим соусом кабачкову лапшу, ретельно перемішати. Накрити й поставити в холодильник щонайменше на 2 години – так страва добре просочиться ароматами.

Перед подачею можна додати свіжу зелень або ще трохи перцю для гостроти. Кабачкова лапша смакує особливо добре охолодженою.

Вас це може зацікавити: Літній салат із заправкою із зелені - простий рецепт смачної страви

Як смажити кабачки, щоб вбирали менше жиру

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист