Клафуті – це найбільш «черешневий» десерт: ви закохаєтесь у нього з першого шматочка.
Зазвичай тісто для клафуті роблять на молоці. В нашій версії використовується грецький йогурт. З такою заміною десерт виходить ніжнішим і ще смачнішим.
100 г черешні
120 г грецького йогурту
1 яйце
25 г борошна
20 г цукру
щіпка ваніліну
вершкове масло для змащування форми
цукрова пудра за смаком
Черешню помити, обсушити, очистити від хвостиків та кісточок.
З'єднати в блендері грецький йогурт, яйце, борошно, цукор та щіпку ваніліну, добре збити, щоб вийшло однорідне рідке тісто.
Змастити форму для тіста вершковим маслом, викласти ягоди. Залити тістом ягоди та викласти зверху ще декілька черешень.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин.
Подавати клафуті теплим, за бажанням посипавши цукровою пудрою.
Вас це може зацікавити: Пончики з яблуком та корицею – легкий рецепт смачного десерту
Шоколадні пряники з перцем чилі – неймовірно ніжний пікантний десерт