Кутя – основна страва різдвяної ввечері. Існує безліч варіантів її приготування. Хтось віддає перевагу вічній класиці, а комусь подобається щоразу експериментувати і пробувати щось нове. Цей нетрадиційний рецепт куті вам точно сподобається.
130 г пшениці
40 г волоських горіхів або арахісу
3 ч. л. меду
15 г маку
50 г халви (соняшникової ванільної, можна з додаванням горіхів)
1 ч. л. цедри апельсина
Пшеницю кілька разів промити холодною водою і замочити на ніч. Ще раз промити, залити холодною водою і варити до готовності.
Мак промити, залити холодною водою і залишити на 20 хвилин. Злити воду і перетерти у ступці до появи білого макового молочка.
Горіхи підсмажити, зняти з них лушпиння і подрібнити ножем (або зробити це в блендері, але шматочки мають бути досить крупними).
Зняти цедру з апельсина, не зачіпаючи білу шкірку, щоб у страві не гірчила.
Халву розім’яти.
Скласти в ємність усі інгредієнти і ретельно перемішати.
Виходить оригінально і дуже смачно!
Вас це може зацікавити: Рецепт найсмачніших різдвяних пряників
Свинина у медово-гірчичній глазурі з картоплею – святкова страва до новорічного столу