Рецепт смачної куті з халвою та апельсиновою цедрою

Кутя – основна страва різдвяної ввечері. Існує безліч варіантів її приготування. Хтось віддає перевагу вічній класиці, а комусь подобається щоразу експериментувати і пробувати щось нове. Цей нетрадиційний рецепт куті  вам точно сподобається.

130 г пшениці

40 г волоських горіхів або арахісу

3 ч. л. меду

15 г маку

50 г халви (соняшникової ванільної, можна з додаванням горіхів)

1 ч. л. цедри апельсина

Пшеницю кілька разів промити холодною водою і замочити на ніч. Ще раз промити, залити холодною водою і варити до готовності.

Мак промити, залити холодною водою і залишити на 20 хвилин. Злити воду і перетерти у ступці до появи білого макового молочка.

Горіхи підсмажити, зняти з них лушпиння і подрібнити ножем (або зробити це в блендері, але шматочки мають бути досить крупними).

Зняти цедру з апельсина, не зачіпаючи білу шкірку, щоб у страві не гірчила.

Халву розім’яти.

Скласти в ємність усі інгредієнти і ретельно перемішати.

Виходить оригінально і дуже смачно!

Вас це може зацікавити: Рецепт найсмачніших різдвяних пряників

Свинина у медово-гірчичній глазурі з картоплею – святкова страва до новорічного столу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист