Інгредієнти:
3 кг свинячого ошийка
1 цибулина
6 зубчиків часнику
2 анісові зірочки
2 палички кориці
10 горошин перцю
3 ч. л. солі
для глазурі:
5 ст. л. рідкого меду
3 ч. л. діжонської гірчиці
Для картоплі:
картопля
сіль
копчена паприка
Свинину помістити у велику каструлю. Залити водою, щоб м'ясо повністю було нею вкрите. Як тільки вода закипить, додати цибулину, зубчики часнику, анісові зірочки, корицю, перець, сіль. Варити 2,5 години. Дістати ошийок з бульйону. Дати охолонути. На жировому шарі зробити надрізи вздовж і впоперек, щоб вийшла своєрідна сітка. З'єднати мед та гірчицю і змастити цією сумішшю м'ясо повністю. Духовку розігріти до 180 °С. М'ясо викласти у велике деко. Додати трохи бульйону, в якому варилося м'ясо. Відправити до духовки на 1,5 години. Кожні 40-50 хвилин поливати м'ясо рідиною в деку. Періодично робити це до остаточного запікання. Щоб м'ясо сильно не висохло та не підгоріло, зверху можна накрити фольгою.
Картоплю почистити та порізати на чотири частини. Покласти у велику каструлю, залити водою, посолити. Довести до кипіння та варити 3 хвилини. Злити воду. Перекласти шматочки у форму для запікання або деко. Збризкати рослинною олією. Посипати копченою паприкою. Запікати в духовці на 180 °С 20 хвилин.