Чому модний дубайський шоколад шкідливий для організму

Дубайський шоколад із зеленою начинкою – хіт сезону серед десертів у світі. Всі його хочуть спробувати, а господині одна перед одною вихваляються рецептами власного приготування. Втім, дієтологи застерігають: не варто захоплюватися цими солодощами.

Автор десерту, який моментально став бестселером серед десертів, Сара Хамуда. Вона має свій солодкий бізнес у Дубаї – Fix Dessert Chocolatier. І постійно працює над розширенням асортименту.

Ідея зробити плитку шоколаду з начинкою із обсмаженого на маслі тіста катаїфі (прісне тісто у вигляді ниточок), фісташковою або кунжутною пастою прийшла їй випадково. Сара хотіла зробити десерт, який подарує споживачам нові незабутні враження. В неї це вийшло. Вона виклала результат кондитерського експерименту у TikTok. І почався небувалий ажіотаж серед любителів солоденького. Жінка називає це безумством і зізнається, що не очікувала на такий ефект.

Але мода на дубайський шоколад уже захопила весь світ. Щоб бути в тренді, місцеві кондитерські випускають свої варіації дубайського шоколаду. Катаїфі заміняють на витяжне тісто філо, фісташкову або кунжутної пасти – на арахісову, додають кленовий сироп або вкраплення дроблених фісташок.

Проте незалежно від рецептури дубайський шоколад залишається дуже калорійним продуктом. Він містить рафіновані інгредієнти: і катаїфі, і філо по факту – пшеничне борошно вищого ґатунку.

До складу цього десерту такж входить  крохмаль, кукурудзяна рфінована олія, емульгатори, антиокислювачі та інші кулінарні добавки, які не мають ніякої користі. Але все це разом здатне різко підвищити рівень цукру в крові. Тому дієтологи не радять захоплюватися дубайським шоколадом. Особливо людям з порушенням вуглеводного обміну та зайвою вагою. Є корисніші і не менш смачні альтернативи.

Вас це може зацікавити: Де найкраще зберігати шоколад, щоб не втрачав смаку

Якщо побілів шоколад: чи безпечно його вживати і що з ним точно не варто робити

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист