Більшість із нас тримає свої солодкі запаси в неправильному місці, а потім дивується, що з ними не так.
Напевно, в кожній сім’я є хоча б невеликий стратегічний запас шоколаду – на випадок, коли захочеться солоденького. Якщо відразу його не з’їсти, згодом виявляється, що він вже зовсім не такий, як зазвичай.
Особливо це помітно влітку. Спроби врятувати шоколад від танення в холодильнику закінчуються поразкою – він біліє, втрачає смак, змінює текстуру.
Експерти з якості продуктів категорично проти зберігання шоколаду в холодильній камері.
«Оптимальна температура для нього – 18-21°C. Вона запобігає таненню і дозволяє відчувати складні ноти какао. При нижчим температурах аромат вже не такий виразний», – пояснюють вони.
Подалі від холодильника тримати шоколад слід ще з однієї причини: він вбирає в себе сторонні запахи. Якщо поряд стоїть банка з солоними огірками, лежить базилік або навіть благородні цитрусові, солодощі матимуть нехарактерний для них присмак.
Саме тому зберігати плитку шоколаду завжди слід щільно загорнутою у фольгу або в рідній упаковці. Це запобігає впливу повітря та вологи, які з часом можуть погіршити його смак і текстуру.
Окрім того, коли ви дістаєте шоколад з холодильника, зміна температурного режиму може призвести до утворення конденсату на поверхні. Волога проникає всередину плитку, впливаючи на її текстуру та створюючи середовище для розвитку цвілі.
Найкраще зберігати шоколад у прохолодному темному місці. Шафа на кухні підходить для цього більше, ніж полиця холодильника. Тримайте подалі від джерела тепла – плити, батареї і вікна з прямими сонячними променями – і ласуйте на здоров’я!
Вас це може зацікавити: Якщо побілів шоколад: чи безпечно його вживати і що з ним точно не варто робити