Хрустка редиска з перцевим присмаком – один з найпопулярніших весняних овочів і джерело вітамінів. Але поєднання з деякими продуктами може нівелювати її користь і призвести до серйозних проблем зі здоров’я
Редиска – корисний овоч, багатий на вітаміни A, B і C, білки, кальцій та ряд мінералів, серед яких – залізо. Але при цьому вона містить деякі ферменти, які можуть непомітно зашкодити вашому здоров’ю. Особливо, якщо вживати її з певними продуктами.
Огірок
Саме з огірком найчастіше поєднується редиска в салатах. Однак дієтологи зазначають, що споживання цих двох продуктів може спровокувати розлад травлення та викликати дискомфорт через наявність аскорбату в огірку, який поглинає вітамін С. Така реакція властива не всім. Але якщо помітили, що після салату щось незрозуміле відбувається з кишечником, варто не вживати огірки й редиску одночасно.
Цитрусові
По-перше, апельсини та грейпфрути перебивають смак редиски. Висока кислотність цитрусових може конфліктувати з її перцевою теплотою, що призводить до незбалансованого смаку. По-друге, таке поєднання здатне викликати біль у шлунку та розлад травлення.
Молоко
Повечеряли салатом з редиски, а потім вирішили «заполірувати» все молоком? Невдала ідея. Це може викликати кислотний рефлюкс і спровокувати печію. Так лактоза реагує на «зігріваючий» ефект овоча. Уникнути такої реакції можна, якщо між прийомом цих двох продуктів буде принаймні 3 години.
Чай
Взаємодія кислоти, що міститься в танінах, з редискою може викликати серйозні захворювання шлунку. А якщо ви полюбляєте пити чай з молоком, цей дует може порушити обмін речовин, призвести до закрепів, розладу шлунку і підвищити кислотність.
Вас це може зацікавити: Кому лікарі не радять вживати редиску