4 продукти, з якими не можна поєднувати редиску

Хрустка редиска з перцевим присмаком – один з найпопулярніших весняних овочів і джерело вітамінів. Але поєднання з деякими продуктами може нівелювати її користь і призвести до серйозних проблем зі здоровя

Редиска – корисний овоч, багатий на  вітаміни A, B і C, білки, кальцій та ряд мінералів, серед яких – залізо. Але при цьому вона містить деякі ферменти, які можуть непомітно зашкодити вашому здоров’ю. Особливо, якщо вживати її з певними продуктами.

Огірок

Саме з огірком найчастіше поєднується редиска в салатах. Однак дієтологи зазначають, що споживання цих двох продуктів може спровокувати розлад травлення та викликати дискомфорт через наявність аскорбату в огірку, який поглинає вітамін С. Така реакція властива не всім. Але якщо помітили, що після салату щось незрозуміле відбувається з кишечником, варто не вживати огірки й редиску одночасно.

Цитрусові

По-перше, апельсини та грейпфрути перебивають смак редиски. Висока  кислотність цитрусових може конфліктувати з її перцевою теплотою, що призводить до незбалансованого смаку. По-друге, таке поєднання здатне викликати біль у шлунку та розлад травлення.

Молоко

Повечеряли салатом з редиски, а потім вирішили «заполірувати» все молоком? Невдала ідея. Це може викликати кислотний рефлюкс і спровокувати печію. Так лактоза реагує на «зігріваючий» ефект овоча. Уникнути такої реакції можна, якщо між прийомом цих двох продуктів буде принаймні 3 години.

Чай

Взаємодія кислоти, що міститься в танінах, з редискою може викликати серйозні захворювання шлунку. А якщо ви полюбляєте пити чай з молоком, цей дует може порушити обмін речовин,  призвести до закрепів, розладу шлунку і підвищити кислотність.

Вас це може зацікавити: Кому лікарі не радять вживати редиску 

5 причин зробити навесні редиску королевою столу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист