Ця ніжна і легка лазанья не залишить байдужим нікого. Не дивлячись на те, що в ній немає м’яса, вона ще й дуже ситна. Для тих, хто полюбляє овочі, це просто знахідка.
200 г замороженої цвітної капусти
100 г замороженого зеленого горошку
листи для лазаньї
150 г сиру брі
50 г вершкового масла
1 ст. л. борошна
200 мл молока
1 ст. л. французької гірчиці
Сіль та перець за смаком
Цвітну капусту та горошок розморозити. Сир брі порізати невеликими шматочками.
У невеликому сотейнику розтопити вершкове масло, додати муку, перемішати вінчиком. Після цього поступово додати молоко, безперервно помішуючи. Зменшити вогонь до мінімуму і варити соус, періодично помішуючи, поки він стане по консистенції як рідка сметана. Додати в готовий соус гірчицю. Посолити, поперчити.
На дно форми для запікання викласти трохи соусу. Зверху – листи лазаньї, цвітну капусту, сир брі, горошок, полити соусом. Повторити шари. Верхнім шаром має бути лист, политий соусом. Запікати в розігрітій до 180°С духовці впродовж 25 хвилин.
Вас це може зацікавити: Як приготувати пасту з гарбузом, куркою та сирним соусом
Паста-салат з горошком, горішками і оригінальним огірковим соусом
Як не зіпсувати макарони по-флотськи: 6 секретів приготування ідеальної страви