Здається, простішу страву, ніж макарони по-флотськи, важко вигадати. Але і її можна зіпсувати, якщо не дотримуватися кількох важливих правил.
Макарони по-флотськи – зручна страва. По-перше, готується дуже швидко і елементарно, не вимагаючи ніяких навичок у кулінарії. По-друге, ви отримуєте відразу 2 в 1: гарнір і м’ясо. А ще це дуже смачно, тому навіть діти обожнюють такі «макарошки».
Хоча стосовно «дуже смачно» можна посперечатися. Якщо порівняти макарони по-флотськи у виконанні кількох різних людей, відразу впадає у вічі різниця.
Давайте розберемося, від чого саме залежить смак цієї страви і як готувати її так, щоб родина просила це повторити знову і знову.
Вибір макаронів. Якщо ваші запаси – це тільки спагетті, приготування страви краще відкласти. Звичайно, довгу тонку вермішель можна поламати на менші фрагменти, але справу це не врятує. Для макаронів по-флотськи найкраще підходять фігурні вироби: спіральки, ріжки, черепашки, бантики. Вони добре поєднується з м’ясом і утримують його. Якщо взяти просто вермішель чи спагетті, на одній тарілці матимете дві окремі страви – макаронні вироби і підсмажений фарш.
Сорт пшениці. Тільки твердий! Крім того, що він корисніший, це забезпечить потрібну текстуру страві – макарони не розваряться.
Час приготування. Переварити можна і макарони з твердих сортів пшениці. Щоб страва не перетворилася на місиво, професійні шефи радять готувати макарони до стану al dente, тобто трохи не доварювати. Коли ви змішаєте їх з гарячим соусом, вони дійдуть і матимуть саме ту ідеальну текстуру, яка потрібна.
Ступінь просмаження фаршу. Найчастіше цієї помилки припускаються любителі рум’яної скоринки. Це, звісно, смачно. Але вона зробить страву занадто сухою. Ідеальний фарш має бути добре просмаженим, але при цьому залишатися ніжним і соковитим. Для цього в сковорідку можна додати трохи м’ясного бульйону.
Використання моркви. Не варто використовувати у засмажці моркву – вона додає страві солодкуватого присмаку, який для макаронів по-флотськи зовсім нехарактерний.
Співвідношення інгредієнтів. Надто багато фаршу – це ситно, але він перебиватиме смак макаронів. Мало – несмачно. Він повинен становити приблизно третину страви.
Вас це може зацікавити: Паста-салат з горошком, горішками і оригінальним огірковим соусом
Рецепт ідеального соусу болоньєзе від Італійської кулінарної академії: один несподіваний інгредієнт вирішує все