Як приготувати пасту з гарбузом, куркою та сирним соусом

Паста – одна з найпопулярніших страв у більшості родин. Не тільки тому, що вона швидко готується. З макаронними виробами можна безкінечно експерементувати, щоразу отримуючи новий смак. Цього разу радимо додати до них гарбуз.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

300 г пасти (бажано великі черепашки)

300 г гарбуза

2 стегна курки без кістки

350 мл молока

100 г сиру з блакитною пліснявою

100 г пармезану

125 г моцарели

1/2 стручка перцю чилі

спеції для запікання гарбуза (сіль, перець, розмарин, чебрець, коріандр, кориця)

Нарізати гарбуз на невеликі кубики. Збризнути олією, посипати спеціями (можна використовувати будь-які, не обов'язково всі ті, що вказані у списку). Відправити в духовку, розігріту до 200°С, на 20 хвилин.

Відварити пасту згідно з інструкцією на упаковці, тільки на 1-2 хвилини менше.

На сковорідці підсмажити курку до готовності. Розібрати на невеликі волокна.

У сотейнику підігріти молоко, викласти сири (відкласти трохи моцарели та пармезану). Коли сири розплавлятимуться, зменшите вогонь і тушкувати соус хвилин 10, постійно помішуючи його вінчиком, щоб він не пригорів.

З'єднати пасту, м’ясо, гарбуз та сирний соус. Викласти все у форму для запікання. Зверху розподілити сир, що залишився. Відправити до духовки на 15 хвилин. При подачі можна посипати запіканку свіжою рубаною зеленню або додати трохи песто.

Вас це може зацікавити: Паста-салат з горошком, горішками і оригінальним огірковим соусом

Рецепт ідеального соусу болоньєзе від Італійської кулінарної академії: один несподіваний інгредієнт вирішує все

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист