Паста – одна з найпопулярніших страв у більшості родин. Не тільки тому, що вона швидко готується. З макаронними виробами можна безкінечно експерементувати, щоразу отримуючи новий смак. Цього разу радимо додати до них гарбуз.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
300 г пасти (бажано великі черепашки)
300 г гарбуза
2 стегна курки без кістки
350 мл молока
100 г сиру з блакитною пліснявою
100 г пармезану
125 г моцарели
1/2 стручка перцю чилі
спеції для запікання гарбуза (сіль, перець, розмарин, чебрець, коріандр, кориця)
Нарізати гарбуз на невеликі кубики. Збризнути олією, посипати спеціями (можна використовувати будь-які, не обов'язково всі ті, що вказані у списку). Відправити в духовку, розігріту до 200°С, на 20 хвилин.
Відварити пасту згідно з інструкцією на упаковці, тільки на 1-2 хвилини менше.
На сковорідці підсмажити курку до готовності. Розібрати на невеликі волокна.
У сотейнику підігріти молоко, викласти сири (відкласти трохи моцарели та пармезану). Коли сири розплавлятимуться, зменшите вогонь і тушкувати соус хвилин 10, постійно помішуючи його вінчиком, щоб він не пригорів.
З'єднати пасту, м’ясо, гарбуз та сирний соус. Викласти все у форму для запікання. Зверху розподілити сир, що залишився. Відправити до духовки на 15 хвилин. При подачі можна посипати запіканку свіжою рубаною зеленню або додати трохи песто.
Вас це може зацікавити: Паста-салат з горошком, горішками і оригінальним огірковим соусом
Рецепт ідеального соусу болоньєзе від Італійської кулінарної академії: один несподіваний інгредієнт вирішує все